Za. 30-9: Kwekersdag bij PlantenTuin Esveld

Boskoop – PlantenTuin Esveld organiseert op zaterdag 30 september, van 10.00 tot 17.00 uur, de jaarlijkse Kwekersdag. Een dag vol planten, muziek, kunst en lekker eten en drinken.

Kwekers uit heel Nederland komen voor de kwekersdag naar de aan het Rijneveld in Boskoop gelegen PlantenTuin Esveld. Allemaal specialisten, vakmensen en gepassioneerde plantenliefhebbers. En zij willen u als tuinier tijdens de kwekersdag mee nemen in hun passie voor tuinplanten.

De deelnemers aan dit evenement beslaan het hele plantenspectrum, van rozenkwekerij de Bierkreek, tot aronskelken specialist Aroid. Biologische kruidenkwekerij Schouten naast fruitbomenkweker de Batterijen. De bijzondere planten van Paul Shirley matchen met de zeldzame heesters van de kwekerij van Mark & Anne Bulk. P.C. Nijssen uit Heemstede brengt de verse oogst bijzondere bloembollen mee uit Heemstede en de vasteplantenkwekers Heutinck en Griethuizen vinden een plekje naast de siergrassen van het Grassenerf.

Angst voor wilde wijn? De Parthenocissus specialist Siegfried Zuhr helpt u daarvan af. De Tuinheeren, gespecialiseerd in vakkundig tuingereedschap, Biocontrol die al uw vragen over biologische ziektebeheersing kan beantwoorden en de Tuinfee met onder meer handige plantensteunen maken het verhaal compleet.

Bovendien zijn er de hele dag zijn wijnproeverijen van Zuid-Franse wijnen uit de Madiran, die door onze Nederlandse vrienden Rob & Mieke in hun woonstreek zijn geselecteerd en meegebracht naar de kwekersdag.
Koffie en theehuis Yume verzorgt die dag bovendien uitstekende lunches en heeft natuurlijk een gezellig terras waar u van hun verse gebak kunt genieten.

Tijdens de kwekersdag is PlantenTuin Esveld ook onderdeel van de jaarlijkse Kunst & Muzieksafari “Schone van Boskoop”. Een negental kunstenaars toont zijn werk die dag in de druivenkas van de kwekerij. Muziekoptredens van Saxcelsior verlevendigen de dag.

Het Rijneveld, de straat waaraan de kwekerij is gevestigd, staat die zaterdag bovendien in het teken van het maandelijkse evenement Tuinpad Rijneveld. PlantenTuin Esveld is één van de deelnemende kwekerijen die zaterdag te bezoeken zijn. Een extra reden om naar Boskoop te komen.

Tijdens de kwekersdag organiseert het Boskoopse VVV rondvaarten vanaf de kwekerij. Deze rondvaarten duren drie kwartier en varen door een minder bekend stukje Boskoop.

De toegang voor de kwekersdag is gratis. Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.esveld.nl of op de facebook pagina van de kwekerij.

Voor meer informatie zie: www.esveld.nl of bel 06-506 819 25.