Tim(9) scheurt naar de halve finale karten

Waddinxveen – De Formido talentenscouting werd vorig jaar voor het eerst gehouden. De talentenscouting is speciaal bedoelt voor karttalenten tussen de 7 en 10 jaar, die nog geen wedstrijdlicentie hebben. Ook Tim van Elleswijk uit Waddinxveen (9) doet mee. En staat samen met 9 andere deelnemers in de halve finale.

De kwartfinale van de Formido Talentscouting vond 24 september plaats bij Kartcentrum Lelystad. Tijdens drie races moesten de deelnemers hun snelheid, techniek en potentie aan de jury laten zien, waarna er vier deelnemers afvielen. “Eigenlijk zouden er acht door gaan naar de halve finale, maar het was zo close dat we uiteindelijk besloten nog even door te gaan met negen”, vertelt Christian Snoek, eigenaar van Kartcentrum Lelystad.

Toeval
Een van deze negen halve finalisten is Tim (9) uit Waddinxveen. Zijn moeder Anita vertelt “Tim kart in Zoetermeer sinds september 2016. Hij mocht hier eigenlijk veel meer dan bij andere kartscholen. Hij rijdt bijvoorbeeld in karts voor volwassenen en houdt van de snelheid. Eigenlijk kwamen we deze talentenscouting toevallig tegen en wilden we kijken of hij nou echt goed is en dat bleek zo te zijn.”

Naar de finale
“Tijdens een race is Tim echt in zijn eigen bubbel. Ik denk dat wij als ouders zenuwachtiger zijn” aldus Anita. “Maar als hij over de finish komt gaat die arm toch wel even omhoog en verschijnt er een grote lach op zijn gezicht.” De situatie tijdens de kartfinale was voor Tim zeer voordelig . Hij heeft alles gewonnen. Kans om in de finale te komen heeft Tim dus wel.

Kartcentrum Lelystad
Kartcentrum Lelystad heeft de grootste kartschool van Nederland en beschikt over een geheel vernieuwde outdoor kartbaan. De baan is maar liefst 735 meter lang en zorgt voor een spannende race met uitdagende bochten en volop inhaalmogelijkheden. Perfect om de kinderen kennis te laten maken met de spanning en opwinding van een echte kartrace.

Op 13 januari wordt tijdens de Kartbeurs van Nederland de grote finale gehouden. Maar voordat we zover zijn moeten alle 9 overgebleven deelnemers op 23 december tegen elkaar strijden in de halve finale. Op 18 november is er nog een training voor de halve finalisten.