Za.30-07: Streekmuseum Reeuwijk: tentoonstelling PuddingVormidable

In het Streekmuseum Reeuwijk aan de Oudeweg nr. 3 te Reeuwijk is vanaf zaterdag 30 juli de bijzondere tentoonstelling PuddingVormidable te zien.

Er zijn veel verschillende puddingvormen, om maar wat te noemen: dieren, mensen, abstract, bloemen, religieuze vormen, te veel om op te noemen. Ook de materialen zijn heel divers: aardewerk (Regout, Wedgwood, Gouds plateel), bruin aardewerk, steen, koper, porselein, glas, plastic, siliconenvormen. Niet alleen vormen voor zoete puddingen, maar ook voor  hartige puddingen, die er eerder waren dan de zoete. Ook bijzonder zijn de Engelse jellyglaasjes.

Pia van Ieperen uit Lopik is zo’n 35 jaar geleden begonnen met het verzamelen van puddingvormen.

Advertisements

Ze heeft er nu ongeveer 2300. De oudste is een Delfts Witje uit 1740. Alle vormen staan uitgestald in haar huis. Pia heeft nog niet eerder een tentoonstelling gehouden maar toont graag een deel van haar uitgebreide collectie in het Streekmuseum.

De tentoonstelling wordt zaterdag 30 juli om 10.30 uur geopend door Marja Bosklopper uit Reeuwijk.

Marja verzamelt zelf ook puddingvormen en is lid van de “Kring voor Puddingvormverzamelaars. De kring heeft ongeveer 70 leden, zowel mannen als vrouwen. De tentoonstelling is tot en met zondag 27 november in het Streekmuseum Reeuwijk aan de Oudeweg nr. 3 te Reeuwijk zien.