Za. 3-3: 8e expositie GoudsWerk

Gouda – Vanaf zaterdag 2 maart tot 22 mei is de 8e expositie GoudsWerk in Gouwestein van Bergen IJzendoornpark 7 in Gouda te bezoeken.

Het belooft weer een bijzondere expositie te worden, met kunstwerken van de kunstenaars Menno Meyer (RVS sculpturen), Trudi Bos (schilderijen) en Sonja Oversier – Kusters (schilderijen en tekeningen).

Menno Meyer
Menno Meyer studeerde in de zilverstad Schoonhoven en in Duitsland en verkreeg in 1960 het meesterteken. Hij heeft internationale bekendheid en erkenning gekregen met zijn sieraden en objecten. Zijn werk kenmerkt zich door een heldere signatuur en een klare eenvoud. Hij activeert het karakter van het metaal, zoals de warmte van het brons, de spanning van het edelsteen en de plasticiteit van de edelmetalen. Ook maakte hij moderne awards en zeilprijzen. Een geavanceerde vormgeving is kenmerkend voor zijn ontwerpen. Harmonie en spanning, rust en beweging, begrensd en oneindig – misschien zijn dit elementen die Menno Meyer ook tijdens zijn vele zoektochten ervaren heeft. Want hoezeer een kunstenaar ook streeft naar objectiviteit, naar abstractie van alles wat werkelijkheid betekend – zichzelf neemt hij altijd mee in zijn scheppingen. De kleine objecten die Menno in deze expositie toont zijn gemaakt van roestvrij staal en kunnen ook in groot formaat uitgevoerd worden. Meer werk van Menno kunt u zien in zijn galerie aan de Achter de Kerk 17 of op zijn website www.mennomeyer.nl

Advertisements

Trudi Bos
Als jong kind was elk rolletje plakband en tubetje lijm al onveilig bij Trudi thuis want altijd was ze iets aan het maken. Dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven. Vele technieken zijn in fases langsgekomen, alles werd geprobeerd. Jarenlang heeft ze er haar beroep van gemaakt als bezigheidstherapeute. Tot de muziek meer plaats kreeg en na haar muziekstudies het geven van muziekles en muziektherapie de bron van inkomsten werd. Zo kan de creativiteit hobby blijven wat meer vrijheid geeft in wat ze maakt, maar opdrachten zijn er nog regelmatig. Zo hangt er een enorm schilderij in het Groene Hart ziekenhuis bij de spoedeisende hulp, gemaakt als openingshandeling van het nieuwe gedeelte. Er volgden meer van deze grote werken. Op dit moment is werken met glas de ontdekking. De schilderijen van deze expositie zijn gemaakt vanuit het hart. Ze ontstaan uit het brein omdat ze bezig is met een bepaald onderwerp of beleving, soms door een reis, soms door een gebeurtenis. Het liefst maakt ze verbindingen van muziek en kunst, maar ook Afrika zal in de expositie te vinden zijn.

Sonja Oversier – Kusters
Ze vindt het zo spannend met kleuren en vormen te spelen en haar werk een tekenachtig, speels accent te geven. Voor Sonja is schilderen spelen met kleuren, licht, vlakken, vormen en lijnen. Eerder maakte ze ook aquarellen met Russische aquarelverf. Het nat in nat werken met aquarelverf spreekt haar bijzonder aan. Het wegvloeien van de verf geeft speciale effecten en vereist een hoog tempo van schilderen. Ze tekent dan niet voor en het papier mag tijdens het schilderen niet opdrogen, hierdoor wordt maximale creativiteit gevraagd tijdens het schilderen. Op de website https://sonjakusters.exto.nl kunt u meer werk van Sonja bewonderen.

Bezoekers kunnen de kunstwerken bekijken van 2 maart tot 22 mei, op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 9.30 tot 16.30 uur. Deze expositie is georganiseerd door de vrijwilligers Janny de Keijzer en Sjouk Engels.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl