Picnic start bezorging in Gouda, Reeuwijk en Waddinxveen

Gouda – Online supermarkt Picnic bezorgt vanaf vandaag de boodschappen aan huis in Gouda, Reeuwijk en Waddinxveen. Dit zijn de eerste steden die vanuit het nieuwe distributiecentrum in Diemen worden beleverd.

De uitbreiding is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic, dat eerder al van start ging in steden als Amersfoort, Utrecht, Vlaardingen, Leiden, Delft, Schiedam, Rotterdam en Den Haag. De innovatieve websuper gaat op de hub (overslagpunt) aan de Zwolleweg op de Goudse Poort van start met tien bezorgwagentjes en dertig bezorgers. Over een jaar moet dit gegroeid zijn naar twintig bezorgwagentjes en zestig bezorgers.

Veel belangstelling
“Door eerdere lanceringen weten we inmiddels dat er veel belangstelling is in steden waar we starten”, aldus mede-oprichter van Picnic Michiel Muller. “In Gouda en omgeving schreven ruim 3600 nieuwe klanten zich de afgelopen weken in, waarmee het een van de meest succesvolle steden is waar we van start gaan. We voelen ons erg welkom in het Groene Hart.”

Advertisements

De compacte elektrische wagentjes waarmee Picnic bezorgt zijn milieuvriendelijk, stil en staan niet in de weg. Bovendien betekent het bezorgmodel ook nog eens een aanzienlijke reductie van de CO2-uitstoot van auto’s, die consumenten normaal gebruiken om een paar keer per week op en neer naar de supermarkt te rijden. Picnic maakt een einde aan voedselverspilling, omdat het alleen díe levensmiddelen inkoopt die ook daadwerkelijk door haar klanten zijn besteld. Op die manier gaat er niets verloren.

Over Picnic
Voor de lancering eind 2015 heeft Picnic drie jaar lang in stilte met een team van dertig specialisten gewerkt aan het thuisbezorgen van boodschappen zonder onnodige tussenschakels. De klant kiest welke rit het beste uitkomt en weet via de Picnic boodschappenradar tot op de minuut precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. De kosten van deze nieuwe manier van distributie zijn zo laag, dat de bezorging gratis is en de boodschappen daarnaast de laagste prijs hebben.

Picnic is een initiatief van Nederlandse ondernemers: internetondernemers Joris Beckers en Frederik Nieuwenhuys waren de eigenaren van Fredhopper, de ontwikkelaar van personalisatiesoftware voor webwinkels. Serie-ondernemer Michiel Muller stond eerder aan de wieg van de onbemande tankstations Tango en ANWB-concurrent Route Mobiel, en ondernemer Bouke van der Wal is eigenaar van supermarktketen Boni. Later is ook retailondernemer Gerard Scheij aan boord gekomen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via persbericht@goudafm.nl