Za. 29-9: Open dag bij Dierenopvangcentrum Gouda

Gouda – In Dierenopvangcentrum Gouda vindt op zaterdag 29 september tussen 11.00 en 16.00 uur een open dag plaats. Gedurende de open dag zijn geïnteresseerde dierenvrienden van harte welkom om een kijkje achter de schermen te nemen, kennis te maken met de dieren die er verblijven, informatie te krijgen over het doen van vrijwilligerswerk en om deel te nemen aan leuke activiteiten. Er is een dogwalk, bomvolle kraampjes, lekkere hapjes en voor de kinderen is er volop vermaak.

Dieren raken hun thuis kwijt omdat ze verdwalen, worden gedumpt of omdat er door omstandigheden niet meer voor ze kan worden gezorgd. Al deze dieren worden liefdevol opgevangen in het opvangcentrum. Daar krijgen ze tijdelijk onderdak, medische verzorging en begeleiding als dat nodig is. Wat we voor deze dieren willen, is boven alles een nieuw thuis.

Dierenopvangcentrum Gouda maakt onderdeel uit van de Dierenbescherming. De Dierenbescherming zet zich in voor opvang van 25.000 asieldieren per jaar en haar dierenambulances rukken jaarlijks 65.000 keer uit om dieren in nood een helpende hand toe te reiken. Daarnaast gaan districtsinspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en vrijwillige Medewerkers Buitendienst jaarlijks op duizenden meldingen af van verwaarlozing of mishandeling van dieren en zet de Dierenbescherming zich middels voorlichting geven en preventiewerk in om toekomstig dierenleed te voorkomen.

Advertisements

Adres: Groenhovenweg 501 in Gouda.
(www.dierenbescherming.nl)

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

29-09-2018 09:00