Za. 29-9: Cantatedienst met J.S. Bach in de Sint Jan

Gouda – Muziekdocenten van Driestar hogeschool organiseren op zaterdag 29 september een cantatedienst in de Sint-Janskerk in Gouda. De dienst begint om 16.00 uur en de toegang is vrij.

De muziekdocenten van de hogeschool uit Gouda organiseren elk jaar een cantatedienst met een projectkoor van zangliefhebbers (waaronder veel oud-studenten) die na drie repetities een cantate en enkele andere kleine koorwerken uitvoeren. Deze keer brengen ze ‘Der Herr denket an uns’ BWV 196 van J.S. Bach en het ‘Gloria’ uit Dixit Dominus HV 232 van G.F. Händel ten gehore.

De cantate staat onder leiding van dirigent Ton van Driel en wordt uitgevoerd door het projectkoor van Driestar hogeschool, orkest Delphi Consort en Geraldine van Gelder (orgel). Solisten zijn Loes van Schothorst (sopraan), Arjen Uitbeijerse (tenor) en Niels Kuijers (bas). Ds. A.J. Kunz verzorgt een meditatie die aansluit op de thematiek van de cantate.

Advertisements

Deze cantatedienst maakt onderdeel uit van de Zaterdagserie van de Sint Jan. Vanwege het bijzondere karakter is de cantatedienst voor iedereen vrij toegankelijk.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

29-09-2018 09:00