Za. 28-4: Lezing ‘De Werven van Jutphaas, Vreeswijk en Nieuwegein’

Nieuwegein – Jaap Boersema geeft op 28 april de lezing ‘De werven van Jutphaas, Vreeswijk en Nieuwegein’ bij Museumwerf Vreeswijk. De aanvang van het programma is om 13.00 uur.

Langs de Vaartse Rijn in Jutphaas en Vreeswijk rook het vroeger naar teer. Talrijke hamers ketsten op ijzer plaatwerk en ontelbare witheet gestookte nagels. Jutphaas en Vreeswijk kenden verschillende werven waar schepen werden gerepareerd of nieuw gebouwd. De teer en de werven zijn nagenoeg verdwenen. Verhalen en foto’s zijn gebleven.

Museumwerf Vreeswijk, gevestigd op het oude terrein van de scheepswerf Nooit Gedacht van de familie Buitenweg, houdt de herinneringen aan scheepswerven levend. Op zaterdag 28 april geeft schipper, amateur-scheepshistoricus en Vreeswijkkenner Jaap Boersema daar een lezing waarin hij de werven samenbrengt. In zijn dia-lezing getiteld ‘De werven van Jutphaas, Vreeswijk en Nieuwegein’ vertelt hij over de opkomst en de ondergang van de scheepsbouw in de vorige eeuw. Er komen veel oude foto’s, vaak uniek beeldmateriaal voorbij.

Programma:

13.00 tot 13.30 uur: Ontvangst bezoekers in het Theehuys
13.30 tot 14.30 uur: Lezing ‘De werven van Jutphaas, Vreeswijk en Nieuwegein’ door Jaap Boersema in de Expositieruimte
14.30 tot 14.45 uur: Pauze
14.45 tot 15.30 uur: Deel 2 van de lezing in de Expositieruimte
15.30 tot 17.00 uur: Napraten in het Theehuys

De entree is 5 euro per persoon, dit is inclusief twee kopjes koffie of thee. Bootsmaatjes hebben gratis toegang.

I.v.m. voorbereidingen graag tijdige aanmelding via museumwerf@museumwerf.nl.
Museumwerf Vreeswijk vindt u aan de Wierselaan 113 in Nieuwegein. Parkeerplaatsen beschikbaar in de omgeving. Voor info en routebeschrijving: www.museumwerf.nl.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

28-04-2018 13:17