Za. 28-4: Concert Hope and Glory

Oudewater – Op zaterdag 28 april geven de Schoonhovense muziekvereniging T.A.V.E.N.U. en het koor New Voices uit Polsbroek een concert met als thema ‘Hope and Glory’. Het concert vindt plaats in de Grote of Sint Michaelskerk in Oudewater. De kerk is open vanaf 19.30 uur, het concert begint om 20.00 uur.

De algehele leiding is in handen van dirigent Dick Jan Veerbeek. Het thema ‘Hope and Glory’ zal doorklinken in stukken zoals als Land of Hope and Glory (Pomp and Circumstance) van Edward Elgar en The Exodus song van Pat Boone, bekend van de film Exodus uit 1960. Het beloofde land als baken van hoop en uitzicht op de glorieuze tijd die velen verwachten onder de Messias. Ook zal onder meer het Sanctus van Karl Jenkins te horen zijn en Agnus Dei van Händel.

Eén van de hoogtepunten van de avond is het werk Missa Brevis van Jacob de Haan, waarbij koor en orkest inclusief koperkwartet de bezoekers een klein half uur muzikaal meenemen in deze uitvoering. De mis bevat een zetting van de vijf gewone delen van het misordinarium (Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus met Benedictus en Agnus Dei) en kent een relatief korte uitvoeringstijd.

Advertisements

Kaarten zijn aan de kassa verkrijgbaar voor 10 euro of vooraf te bestellen voor 7,50 euro via 0182-785 872, op de website www.newvoices.nl of via info@newvoices.nl.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

28-04-2018 13:23