Za. 28-10: Najaarsconcert koor Vivace

Op 28 oktober zal Gemengd koor Vivace uit Reeuwijk in Kerkelijk Centrum de Ark in Reeuwijk Brug haar Najaar concert houden. Het wordt een avond vol koorzang, want behalve Vivace zal ook het mannenkoor de Verenigde Zangers uit Barendrecht optreden. Beide koren staan onder leiding van Gerard van der Zijden en zullen op piano begeleid worden door Cees Willem van Vliet. Er is ook een gastoptreden van Daniel Sieczkowski die op een klassieke manier de accordeon bespeelt en solo en als begeleider van de koren speelt. Was het vorig jaar dat Vivace haar 30 jarig jubileum vierde, 2017 is het jubileumjaar voor de Verenigde Zangers. Dit Christelijke mannenkoor bestaat uit 50 leden uit Barendrecht e.o. en zingt naast klassieke muziek ook negro spirituals en nummers uit bekende musicals.

Daniel Sieczkowski (1996) is een freelance accordeonist en componist die beschikt over een breed repertoire van gezellige volkswijsjes tot werken van grote meesters der klassieke muziek. Hij won prijzen in diverse concoursen waaronder het Prinses Christina Concours. Naast musiceren studeert hij geneeskunde en ervaart dat als een uitstekende combinatie. Vivace heeft voor dit concert een aantal nieuwe nummers ingestudeerd waaronder een deel uit de Mauthausen liederencyclus en 4 notturno’s van WA Mozart. Al met al belooft het een mooie kooravond te worden waarin alle facetten van koorzang gehoord kunnen worden.

De kaarten voor dit concert kosten € 7,50 en zijn verkrijgbaar bij Vivant Butterfly, Miereakker 26, Reeuwijkbrug, Sjef Vervoort, Rendiermos 34, Reeuwijk, 0182 – 39 21 94 en Jan van Manen, De Lange Krag 9, Reeuwijk, tel. 0182 – 39 50 47 en voor aanvang aan de zaal. Het concert vindt plaats in kerkelijk Centrum de Ark, ‘t Kerkestuk 1 Reeuwijkbrug. De zaal gaat open om 20.00 uur, het concert begint op 20.30 uur. Na afloop is er een hapje en een drankje om de avond feestelijk af te sluiten.