Za. 28-10: Nacht van de Nacht fluistervaren op de Vlist

Haastrecht – Voor het eerst – en éénmalig – is het mogelijk te fluistervaren op de Vlist. Schippers van de elektrische Geelbuik uit Oudewater gaan op 28 oktober tijdens de Nacht van de Nacht in Haastrecht diverse keren tussen Gemaal en Boezemmolen heen en weer over dit prachtige riviertje. Ook zijn die avond beide locaties te bezoeken, is er een mini-expositie over stiltegebieden, een moonwalk met natuurgidsen, worden gedichten voorgedragen, zijn er dansduetten en kun je door een grote telescoop naar de sterrenpracht en de maan in eerste kwartier kijken.

De 13e Nacht van de Nacht valt samen met de laatste zaterdag van het reguliere bezoekersseizoen van het Gemaal. Dat is de aanleiding een lang gekoesterde wens om elektrisch te varen op de Vlist in vervulling te laten gaan. Dank zij de medewerking van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is dit op 28 oktober mogelijk. Het gebied rond de Vlist is een van de 18 stiltegebieden in het Groene Hart.

Voor het figuurlijke voetlicht
Met het Gemaal, veenriviertje de Vlist, het natuur- en waterbergingsgebied De Hooge Boezem en Boezemmolen nr. 6 heeft Haastrecht een bijzonder verhaal te vertellen: hoe houden we in het veenweidegebied droge voeten en wat is en was de rol van deze plaatselijke highlights voor het waterbeheer door de eeuwen heen. De a.s. Nacht van de Nacht is een uniek moment om op een bijzondere en stille manier deze plaatselijke watermonumenten met een vaartochtje met elkaar te verbinden. Door het hele land heen worden tijdens deze nacht evenementen in het donker georganiseerd en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Het idee erachter is ‘laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is.’

Advertisements

Tickets
De Geelbuik biedt plaats aan zo’n 20 personen. De vertrektijden vanaf het Gemaal, Hoogstraat 31 in Haastrecht zijn om 12.00, 15.00, 18.00 en 20.15 uur. De middagprijs enkele vaart is € 10,- p.p. Kinderen tot 13 jaar betalen € 5,-. ’s Avonds kosten de tickets € 5,- meer. Voor informatie en het reserveren van een kaartje kunt u terecht bij Lyanne de Laat, E ll.merla@planet.nl.