Za.28-02: Wandelexcursie wintergasten op de Reeuwijkse Plassen

De nieuwe wildernis bij u om de hoek!

 

Staatsbosbeheer organiseert op zaterdag 28 februari de laatste wandelexcursie van de serie over de wintergasten rondom de Reeuwijkse Plassen. Op en rond de plassen verblijven duizenden wintergasten. Het is niet meer nodig om voor de wildernis naar het “buiten” land te gaan.

Advertisements

 

In de streek waar het land laag ligt, ons eigen “buiten” land, kun je een prachtige wilderniservaring opdoen. Tienduizenden wintergasten uit het noorden zijn gearriveerd en zoeken hier rust en voedsel. Anderen zijn nog op doortrek naar het verre zuiden. Een bijzonder natuurfenomeen dat spectaculaire beelden oplevert.

 

De wandelexcursie duurt ongeveer 3 uur en gaat rondom de plassen Broekvelden en Vettenbroek. Tijdens deze wandeling zullen de Groene Hart gidsen de deelnemers vertellen wat Staatsbosbeheer doet om de vele vogels naar het zin te maken en het unieke Reeuwijkse landschap te behouden. De deelnemers kunnen genieten van de prachtige omgeving en het enorme aantallen vogels die hier speciaal naartoe komen om te overwinteren. Halverwege de wandeling, bij een warm vuurtje en op een unieke locatie met prachtig uitzicht op de polder, krijgen de deelnemers koffie of thee met iets lekkers.

 

De startplaats van deze activiteit is op de parkeerplaats van het Reeuwijkse Hout tegenover het Paviljoen, Reeuwijks houtwal 4, 2811 NW te Reeuwijk. De deelnemers verzamelen vanaf 9:45 uur en de groep vertrekt om 10 uur. De kosten zijn € 8,00 euro en € 3,00 voor kinderen tot 12 jaar en dienen contant betaald te worden. De deelnemers dienen zich aan te melden via www.groenehartcentrum.nl  of via 06-23774925 (tijdens kantooruren). Vergeet uw verrekijker en wandelschoenen niet!

wintergasten-Reeuwijk-4