Za.28-02: 'Het Diner' bij Kruim in de Chocoladefabriek

De hele maand maart bieden we je een bomvol en geweldig programma dat in het teken staat van Waanzin, het thema van de Boekenweek dit jaar, en daarmee is de tweede editie van Pakt Uit een feit.

 

Op zaterdag 28 februari, de vooravond van maart, kun je aanschuiven voor Het Diner bij Kruim-eten en drinken, een culinair avondje uit geïnspireerd op de gelijknamige succesroman van Herman Koch. Wat voor spannend etentje gaat dit opleveren?

Advertisements

Aansluitend vertonen we de boekverfilming van Het Diner en eindigen we de avond voorbij het nachtelijk uur en is de Waanzin-maand van start!

 

Activiteit:                  Het Diner: eten bij Kruim + Boekenbios

datum:                         zaterdag 28 februari

locatie:                         Kruim – eten & drinken in de Chocoladefabriek, Klein Amerika 20

aanvang:                     20:00 uur

prijs:                              €30,- | €27,- voor bibliotheekleden

 

Er is plek voor 50 gasten, dus wees er snel bij, want op=op!

 

Over de roman:

Het Diner van Herman Koch beschrijft op bizarre wijze een zwaar beladen diner tussen twee broers en hun echtgenotes. Met als onderliggende reden de schokkende misdaad die hun kinderen hebben begaan. Pijnlijk moeilijk verlopende gesprekken worden afgewisseld met zwart-komische en dan weer schrijnende situaties.

 

Over de film:

Bij de verfilming van Het Diner is regisseur Menno Meyjes er uitzonderlijk goed in geslaagd om dezelfde gedragen en drukkende sfeer te creëren die zo kenmerkend is voor Koch’s roman. Met acteurs als Jacob Derwig, Daan Schuurmans, Kim van Kooten en Thekla Reuten.

150228 Het Diner