Za. 27-10: Ontdek de nacht in het Bentwoud

Benthuizen – Wandel op zaterdagavond 21 oktober, tijdens de landelijke Nacht van de Nacht, met de boswachter van Staatsbosbeheer en een aantal nachtexperts door het donkere Bentwoud.

In het donker de stilte ervaren in het Bentwoud is een bijzondere beleving. Voorzichtig lopen en tasten door het bos. Ook in de nacht is er meer dan genoeg leven in het Bentwoud. Daarom gaan we tijdens deze nachtelijke wandeling opzoek naar nachtbewoners als nachtvlinders, vleermuizen en uilen.

De wandeling is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar onder begeleiding van een volwassene. Zaklamp mag mee maar niet altijd aan. We starten bij parkeerplaats Bentwoud Noord, gelegen aan de Hoogeveense weg, nabij de rotonde.

De kosten voor de excursie zijn 5 euro per persoon. Er kunnen maximaal 20 personen mee in verband met de veiligheid, maar ook om de stilte te kunnen ervaren. Vooraf verplicht opgeven via www.staatsbosbeheer.nl/bentwoud

Datum: Zaterdagavond 27 oktober
Tijd: 21.00 tot 23.00 uur (lengte wandeling ongeveer 5 km)
Startplaats: Parkeerplaats Bentwoud-Noord, gelegen langs de Hoogeveense weg ter hoogte van de rotonde N209- N455. (adres voor navigatie: Hoogeveense weg 57, 2731 LB Benthuizen)
Kosten: 2,50 euro voor kinderen t/m 12 jaar (alleen onder begeleiding van een volwassene), 5 euro voor volwassen
Aanmelden: VERPLICHT AANMELDEN en vooraf betalen via de website van Staatsbosbeheer; https://www.staatsbosbeheer.nl/Natuurgebieden/bentwoud/Activiteiten
Praktisch: We lopen voor een groot deel buiten verharde paden, goede stevige schoenen zijn dus geen overbodige luxe.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

27-10-2018 09:00

Advertisements