Za. 27-10: Concert ensemble Meriam de Korte in de Sint Jan

Gouda – Op zaterdag 27 oktober om 16.00 uur verzorgt Ensemble Meriam de Korte een concert in de Sint Jan. Het belooft een bijzonder concert te worden met als titel ‘Ierse Witte Wieven’. Dans, muziek en poëzie komen samen op verschillende plaatsen in de kerk. Het concert is vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk en voor Vrienden. Collecte na afloop.

Het ensemble Meriam de Kort speelt werken van onder anderen Kayser, Bach en Pärt. De voorstelling Ierse Witte Wieven is geïnspireerd op een gedicht van Jan Kerkhof. Een modern muziekproject waarin dans, muziek en poëzie samenkomen. Een celliste die zich sluimerend voortbeweegt, een accordeon die met zijn gemene tanden aan de landbouwplastic jassen van de dansende dame knabbelt. Maar vooral een publiek dat op verschillende plaatsen in de kerk zijn eigen beeld en geluid kan samenstellen. Te beginnen in de nissen waar de danseres als Iers Wit Wief de nevel doet optrekken.

Het ensemble zal zich naast haar repertoire van Arvo Pärt, E. Bloch en Leif Kayser bedienen van moderne gedichten en stapelklanken. Initiatiefneemster Meriam de Korte geeft daarbij de muren, nissen en vloeren van de kerk de betekenis van tegenspeler.

Advertisements

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

27-10-2018 09:00