Za.27-09: Wandeling door landschap van de Zegveld en de Meije

Op zaterdag 27 september organiseert Staatsbosbeheer een speciale wandeling door het eeuwenoude landschap van de Zegveld en de Meije. De deelnemers maken in deze prachtige periode een reis door de tijd. Elke ontdekkingstocht begint met een goede voorbereiding.

De Groene Hart gidsen ontvangen de deelnemers vanaf 9:45 uur in gasterij de Milandhof in Zegveld met koffie of thee. Na een korte inleiding start de wandeling die via een eeuwenoude houtkade en dwars door de weilanden gaat. De gidsen vertellen hoe de bewoners het land hebben gevormd en hoe het nu door Staatsbosbeheer wordt beheerd.

Na deze wandeling gaat u per auto naar de schraallanden van de Meije. Wat is eigenlijk schraal en waarom noemt men ze zo? De gidsen onthullen het geheim. De schilders van de Haagse School vonden deze kleurrijke weidse polders met prachtige luchten niet voor niets zo boeiend. Om plm. 13.00 uur bent u weer terug bij de Milandhof.

Advertisements

De kosten, inclusief een kopje koffie of thee, bedragen € 8,00 en € 3,00 voor deelnemers tot 12 jaar. De wandeling gaat over geplaveide paden en door het gras. Goede wandelschoenen en verrekijker vergroten het plezier. Honden zijn niet toegestaan. Parkeren bij de Milandhof, Middenweg 2, 3474 KC te Zegveld. U kunt zich aanmelden via www.groenehartcentrum.nl of via telefoon nr. 06-23774925 (tijdens kantooruren).