Za.27-09: Première film over Goudse koekjesfabriek Punselie

Tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht gaat op zaterdag 27 september de documentaire over de Goudse koekjesfabriek Punselie in première. Ron Punselie is drie jaar lang gevolgd en gefilmd in zijn bedrijf.

“Zeventig uur filmmateriaal is verwerkt tot een documentaire van een uur. Het gaat over mijn leven en hoe ik aan het knokken ben tegen de ondergang van dit mooie familiebedrijf”, vertelt Ron Punselie. In november 2011 startten Wilma Kuijvenhoven en Magda Augusteijn de opnames. Zij filmden tot acht weken geleden het reilen en zeilen van het bedrijf Punselie met Ron Punselie in de hoofdrol. “Het waren drie pittige jaren waardoor het niet altijd een even vrolijke docu is. Maar gelukkig zitten er ook de mooie momenten in. Zo zie je hoe eerst het bedrijf werd afgekeurd voor de verplichte ISO certificering. Gelukkig kregen we de kans en gedoogtijd om het alsnog voor elkaar te krijgen. Ze brachten in beeld hoe we er alles aan deden aan de eisen te voldoen. Deze mijlpaal zorgde ervoor dat we nog bestaan.”

Betere fase
“De film laat alle facetten zien van het bedrijf en hoe ik als een manusje van alles aan het werk ben. Ik ontwerp de doosjes, sleutel aan de machines, geef rondleidingen, doe de verkoop en ben ook aanwezig bij de stewardesssendag bij onze klant KLM”, lacht Ron Punselie. De documentaire is een coproductie van Viewpoint Productions, Omroep West en EO. Met steun van het Mediafonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds. “We zijn blij met deze steun en aandacht. Gelukkig lopen de zaken steeds beter en we zitten nu in een betere fase dan waarin we in de film eindigen. Zaterdag is ook burgemeester Schoenmaker aanwezig bij de première. Ik hoop dat hij zo enthousiast wordt dat de film ook in de Goudse bioscoop te zien zal zijn.” De documentaire is op 15 oktober om 23.00 uur op tv te zien bij EO HollandDoc. Daarna in drie delen op TV West en in een aantal Nederlandse bioscopen en filmhuizen.