Za.27-09: Burendag

Naar verwachting vieren ruim 1 miljoen Nederlanders komend weekend Burendag. Dat blijkt uit een onderzoek* in aanloop naar Burendag. Voor deze negende editie van Burendag staken buren uit alle uithoeken van het land de koppen bij elkaar en verzonnen goede plannen voor hun buurt. In 96% van de gemeenten maken buren er mét, ín en vóór de buurt een mooie dag van.

Het Oranje Fonds en Douwe Egberts organiseren dit jaar op zaterdag 27 september voor de 9e keer Burendag. Het thema is: Koppen bij elkaar. Buren geven in groten getale gehoor aan deze oproep. Zij meldden al 4.217 Burendagplannen aan, in 96% van alle Nederlandse gemeenten. Daaruit blijkt dat het aanpakken van groen in de buurt en de buurt opfleuren de favoriete Burendagactiviteit is (18%), gevolgd door een sport- en speldag (15%) en het opknappen en uitbreiden van buurtvoorzieningen, zoals buurtbankjes en speeltuintjes (13%).

Dierenweide Goverwelle
Op 27 september met burendag hebben de vrijwilligers van de Dierenweide Goverwelle besloten om de buren op de koffie te vragen.
Vanaf 10.30 kunnen de buren kennismaken komen maken,voor zover ze de Dierenweide nog niet kennen.
Graag willen wij vertellen wat we op de Dierenweide doen,en willen we alle vragen beantwoorden omtrent de Dierenweide.

Advertisements

Moordrecht
Tijdens Burendag op zaterdag 27 september presenteert Serviceteam Moordrecht zich samen met woonlocatie Westeinde zich aan de buurt tussen 11.00 tot 15.00 uur in de woonlocatie aan het Burgemeester Snelplein 10 Moordrecht. Het motto is: beter een goede buur dan een verre vriend.