Za. 27-07: Vlinders, de kunst van het kleine (tentoonstelling)

Favoriete onderwerpen van Bioloog en Wildlife-artist Hans J. Geuze zijn vogels en vlinders. Die legt hij vast in aquarel en acryl. Veel schilderijen zijn ontstaan tijdens zijn talrijke natuurreizen gedurende de afgelopen 30 jaar. Een selectie van zijn schilderijen van vlinders is van 27 juli tot en met 29 september te zien in ‘De Vlinder’, het gebouw van Stichting Bezoekerscentrum De Veenweiden.
Geuze is erg geboeid door de kleuren en patronen op vlindervleugels, hoe deze ontstaan en wat de functie is die ze vervullen in het leven van vlinders. Op zondagmiddag 4 augustus houdt hij om 14.00 uur hierover een lezing in het bezoekerscentrum.

Celbiologie
Geboren in Bergen op Zoom, tekende Hans Geuze als kind al vogels en vlinders. Hij studeerde Biologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam waar hij tevens promoveerde. Daarna werd hij benoemd als hoogleraar Celbiologie aan de Universiteit van Utrecht, waar hij tot aan zijn pensionering het celbiologisch onderzoek leidde. Hij is lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Kunsten en Wetenschappen (KNAW).

ANF
Geuze nam samen met de Natuurgroep Kockengen het initiatief tot het inrichten van het Polderreservaat in het Groene Hart. Hij behoorde tot de oprichters van Artists for Nature Foundation (ANF). Dit is een internationale groep van meer dan 100 schilders en beeldhouwers die zich laten inspireren door de natuur in de breedste zin van het woord. Doel van het ANF is de aandacht te vestigen van het publiek en overheden op bedreigde natuurgebieden in binnen- en buitenland door het organiseren van artistieke workshops, tentoonstellingen, persconferenties, en door het uitgeven van kunstboeken.

Entree gratis
De expositie in het bezoekerscentrum De Veenweiden is gratis te bezoeken op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag. Dat geldt ook voor de lezing op zondagmiddag 4 augustus.
Echter, aanmelding voor de lezing via info@bc-deveenweiden.nl wordt op prijs gesteld mede in verband met de inrichting van de zaal.
24-07-2019 18:45