Za. 27-04: KONINGSCONCERT 2019

Het Koningconcert 2019 zal zijn op zaterdagavond 27 april, in de Adventskerk, Julianastraat 69 te Alphen a/d Rijn.

Dit concert wordt verzorgd door Simon Stelling aan het Steinmeyer-orgel (1922) samen met het koperensemble Brazzled.

Simon Stelling, onze stadsorganist, zal koninklijke muziek ten gehore brengen. Muziek van Engelse, Franse en Nederlandse bodem. De “Water Music” van G.F. Händel, welk werk hij schreef ter ere van de keurvorst van Hannover die uitgeroepen werd tot koning van Engeland. De “La Royale” van de Franse barokcomponist Charles Piryoe; de titel spreekt voor zich. De loftrompet wordt gestoken met de “Trumpet Tune” van Henry Purcell. Ook de “Fantasie alla Marcia over het Wilhelmus” van Jan Zwart, geschreven ter ere van de troonsbestijging van koningin Wilhelmina mag niet ontbreken. In deze fantasie horen we de zegenbede voor de koning(in). Koninklijke muziek dus.

Brazzled zal u en ons verrassen met fantastische werken uit verschillende windstreken. Te beginnen met de “Ceremonial Hymn” van Waigner. Van Händel zal gespeeld worden de “Queen of Sheba”. Ook werken van Gordon (London Miniatures), Faure (Pavane) en Gabrielli (Canzon Duodecimi Toni) zullen niet ontbreken. Het “Georgia on my mind” zal gespeeld worden door en trombone kwartet.

Ook zullen vier trompettisten samen met Simon de geweldige “Marche Triomphale” van Jean Francaix spelen. Dat is niet het enige. Samen spelen zij ook enkele delen uit die prachtige “Marches Heroiques” van G.P. Telemann. Dit moet u horen.

Al met al gaat dit een geweldig mooi en koninklijk concert worden.

Het koperensemble Brezzled is geen onbekende in onze streek. Het ensemble bestaat uit vergevorderde amateurs die elkaar kennen uit diverse regionale orkesten. Energie, enthousiasme en vakman(vrouw)schap vormen de sfeervolle elementen van dit ensemble. Zij spelen voornamelijk in tentetbezetting; dat wil zeggen met z’n tienen. Wij zullen ze ook horen in andere bezettingen. Zij streven naar muziek maken op hoog niveau met een repertoire dat bestaat uit zowel klassieke als licht muziek.

27-04-2019 09:00