Za. 26-01: 26e KAKOFONIE

Eind januari vindt op 26 januari 2019 de 26e editie van het kapellenfestival Kakofonie plaats in Zalencentrum de Brug in Reeuwijk. Van heinde en verre komen er dan weer feestorkesten naar Reeuwijk, om hun muzikale kunnen te tonen. 

Veel liefhebbers van blaas- en feestmuziek weten jaarlijks het Kapellenfestival Kakofonie in Reeuwijk al te vinden, maar sinds de toegang tot het festival gratis is groeit het aantal bezoekers. Veel nieuwe bezoekers komen even vrijblijvend kijken wat er allemaal te beleven is tijdens het festival en blijven dan vaak hangen om te genieten van de muziek, de gezelligheid en de sfeer die bij dit festival hoog in het vaandel staan.

Ook dit jaar wordt het weer een muzikaal spektakel met o.a. de volgende 3 kapellen die de Kakofoon al eens mee naar huis namen; De Koorenbouters uit Dordrecht (2000), Kap Nâh uit Den Haag (2005) en WildeBRAZZ uit Gouda (2012 en 2016).

Maar ook drie nieuwe orkesten: Code ROOD uit Dordrecht, De Gespleten Klomp uit Leiden en Hofkapel de Smulnarren uit Oosterhout. En natuurlijk zijn ook de regionale kapellen de Waaghalzen uit Gouda en de Baggerbeugels en Blaaskaken uit Boskoop weer van de partij, maar ook deelnemers uit Amsterdam, Oudenbosch en ’s-Gravenzande die meededen aan eerdere edities komen weer naar Reeuwijk. Muzikale gezelschappen die stuk voor stuk garant staan voor een fantastische feestavond.

Elk jaar kan een goed doel met een sociale achtergrond rekenen op steun van Kakofonie. Dit jaar gaat het batig saldo naar het Thomashuis Gouda. Hier wonen 8 à 9 volwassenen met een verstandelijke beperking  met elkaar samen, op een manier die in vele opzichten wel een beetje lijkt op het leven in een groot gezin. Een plaats waar volop ruimte is voor ieders behoeften en waar respect de boventoon voert. Kakofonie gaat het Thomshuis Gouda verblijden met een nieuw bankje voor in de tuin bij het kippenhok; een doel dat goed past in de reeks van bestemmingen die Kakofonie in de loop der jaren heeft gesteund. 

Kom dus 26 januari naar Zalencentrum De Brug in Reeuwijk en geniet een hele avond lang van het enthousiasme, de spontaniteit, maar vooral de muziek van 14 fantastische feestorkesten. Kom luisteren, kijken en meedoen, tijdens een heel gezellig gratis avondje uit bij Kakofonie.

De zaal is open vanaf 19.00 uur. Aanvang van het festival is om 20.00 uur.

Meer informatie over het festival kunt u vinden op de website www.kapellenfestival.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/kapellenfestival.

26-01-2019 09:00

Advertisements