Za.25-06: Muziektheaterstuk ‘Lof der Zotheid’ door DeeLite ‘Goudse koren in Museum Gouda’

Tijdens het Erasmusjaar zingen Goudse koren in de Gasthuiskapel van Museum Gouda, rondom het glasatelier van Marc Mulders. Op 25 juni sluit DeeLite de serie ‘Goudse koren treden op’ af met het programma: ‘Wat is het menselijk leven anders dan een toneelstuk… ?’

In het mini muziektheaterproject ‘Een Lof der Zotheid’ zingt Vocalgroup DeeLite een lofzang op de diverse menselijke dwaasheden, meestal met een knipoog, soms met een ernstiger ondertoon. Door de oude tekst te koppelen aan ‘moderne’ popliedjes, wordt een verbinding gemaakt met onze eigen, zotte tijd. Ook heeft de dirigente zich door de Zotheid laten inspireren om speciaal voor dit project nieuwe muziek te schrijven.

Het concert is gratis bezoeken, u betaalt alleen de entreekosten voor Museum Gouda, inclusief de toeslag voor de tentoonstelling Erasmus: ‘Ik wijk voor niemand’. De concerten beginnen om 15.30 uur in de Gasthuiskapel (ingang Oosthaven 9).

Advertisements

Vocalgroup DeeLite is een klein, bruisend Gouds popkoor onder leiding van Noortje Kruijk. Het koor zingt drie- tot vierstemmige, nieuw gearrangeerde (pop)stukken, met steeds als uitgangspunt dat elk lied een verhaal vertelt en dat elke vocalist een rol heeft in dat verhaal. Het repertoire is zeer divers: van Kate Bush tot The Who en van Train tot Pharell Williams.