Za. 24-11: Intocht Sinterklaas in Stolwijk

Ook dit jaar heeft de Sint weer een gaatje in zijn drukke agenda gevonden om de kinderen in Stolwijk te kunnen bezoeken. Zaterdag 24 november staat speciaal gereserveerd in zijn agenda. Een week na de na zijn aankomst in Nederland en zijn lange reis over zee, is Stolwijk aan de beurt en zullen de Sint en zijn Pieten, weer het Dorpsplein bezoeken.

De Sint kijkt alweer enorm uit naar het grote onthaal dat hem ieder jaar in Stolwijk te wachten staat.

Het is de Sint echter niet ontgaan dat men bij de plaatselijke Harmonie al meer dan honderd jaar muziek maakt in Stolwijk en wijde omgeving en heeft daarom besloten dat de rollen maar eens omgedraaid moeten worden. Elk jaar wordt hij in het dorp verwelkomd door het plaatselijke muziekkorps en dit jaar zal de Sint Stolwijk eens trakteren op een prachtig Pietenconcert.

Dit is de Pieten uiteraard de afgelopen zomer ook ter ore gekomen en of deze nu altijd even goed hebben opgelet bij de muziekles laat zich natuurlijk raden… Er zal dus geoefend moeten worden en er zijn zelfs al Pieten in Stolwijk gesignaleerd. Sindsdien gebeuren er geheimzinnige en rare dingen in Stolwijk. Zo hoort men meestal in het donker en op de meest vreemde plekken muziek… Al ruim voor de aankomst in Stolwijk hoort men op diverse plekken gebrekkige Sinterklaasliedjes spelen. Ook liggen er her en der muzieknoten voor het oprapen op straat. Een en ander zal natuurlijk weer voor de nodige consternatie zorgen tijdens de intocht want Pieten kunnen klimmen als de beste en zijn heel lenig en sportief maar geluid uit een toeter krijgen en blazen op een trompet, dat is toch wel weer een heel ander verhaal…

Vanaf 13.30 uur is er deze zaterdag van alles te beleven op het Dorpsplein van Stolwijk en kan een ieder vast een goed plekje zoeken om de Sint een warm welkom te geven.
Er is muziek van de Harmonie en warme chocolademelk van De Nieuwe Polderkeuken.
Om circa 13.45 uur ontvangt de wethouder van de gemeente Krimpenerwaard, mevrouw Lavinja Sleeuwenhoek, Sinterklaas waarna de Sint plaats zal nemen op het grote podium. Hier kunnen alle kinderen de Sint na afloop de hand schudden.

Verder kunnen op het Dorpsplein de kinderen weer onder begeleiding van de vele Pieten deelnemen aan de spannende Pietenspelen.

Ter voorbereiding heeft de Mediapiet dit jaar weer een speciale Sinterklaaskrant gemaakt welke is te verkrijgen op de basisscholen of bij de supermarkten in Stolwijk. Hierin staan alle weetjes en verdere details over de komst van de Sint en zijn gevolg naar Stolwijk.

Dus kinderen van Stolwijk en wijde omgeving zorg dat je er zaterdag 24 november 2018 vanaf 13.30 uur bij bent op het Dorpsplein in Stolwijk.

Parkeerpiet laat ook weten dat op het Dorpsplein van Stolwijk zaterdag 25 november vanaf 10.00 uur en 17.00 uur een parkeerverbod geld en autovrij gehouden moet worden i.v.m. de ontvangst.

De reporter Piet

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

24-11-2018 09:00