Za. 23-9: Muzikale coproductie over Vivaldi in de Sint Jan

Gouda – Het Woerdense Orkest van het Groene Hart en het Alphense koor VocaMuze brengen deze maand een muzikale coproductie uit. Zij spelen het Gloria in D van Vivaldi en daarnaast werken van onder andere Handel, Bach, Sweelinck. Directe aanleiding tot dit concert is het Waterliniefestival.

Dirigent Jim Benjamin Roodnat en koordirigente Oksana Kryuchkova hebben de handen ineen geslagen om een concertprogramma samen te stellen dat past in de sfeer van de Gouden Eeuw, de tijd waarin prins Willem III, de stichter van de waterlinie leefde. Zo worden er enkele dansen van Respighi en Britten gespeeld, want prins Willem III was een verwoed danser.

Als solisten nemen deel de Canadese sopraan Karin Deddens, de sopraan Tess Marique Oostlander en de mezzosopraan/alt Lette Vos.

De concerten worden gehouden op zaterdag 16 september 20 uur in de Opstandingskerk in Woerden, op 23 september om 20 uur in de Sint-Janskerk in Gouda en op 30 september om 20 uur in de Johannes de Doperkerk in Montfoort. Tickets kosten 15 euro en kunnen worden besteld via www.groenehart.info en www.oudehollandsewaterlinie.nl