Za.21-11: Sinterklaasintocht te Stolwijk

Oh kom maar eens in Stolwijk kijken want vol verwachting klopt ons hart … Zaterdag 21 november 2015 is het weer zover …. Sinterklaas zal met zijn grote Pietengevolg weer op het Dorpsplein in Stolwijk aanmeren.

De Sint kijkt alweer enorm uit naar het grote onthaal dat hem ieder jaar in Stolwijk te wachten staat.
Elk jaar is er bij de komst naar Stolwijk ook wel iets bijzonders aan de hand… De Pieten blijven immers onvoorspelbaar en zitten vol echte Pietenstreken …. En de Sint doet dit jaar ook een beetje geheimzinnig en wil niet alle details los laten over zijn komst naar Stolwijk

Sinterklaas zegt nog wel dat de Pieten van tegenwoordig veel te veel achter de mobiele telefoon, de iPad, de Wii spelcomputer, de laptop en de computer zitten. De digitale speeltjes moeten maar eens aan de kant vindt de Sint. Waar is de tijd dat de Pieten nog eens een balletje trapten, verstoppertje en tikkertje speelde? Het zit de Sint allemaal niet zo lekker en daarom is het de hoogste tijd dat de Pieten eens meer gaan bewegen en gaan sporten …. en dat moet nu juist in Stolwijk gaan gebeuren…… De Sint heeft zelfs de hulp ingeroepen van een heuse plaatselijk bekende sportschool maar of alle Pieten dit nou allemaal wel zo waarderen……???? …. dat is nog maar de vraag……

Op het Dorpsplein van Stolwijk kan een ieder vanaf 13.45 uur een goed plekje zoeken om Sinterklaas een warm welkom te geven in Stolwijk. Onder het genot van een kopje warme chocolademelk met speculaas kunnen de kelen al schor gezongen worden onder begeleiding van de Harmonie in afwachting van de Sint en zijn gevolg. Dit jaar heeft de Sint een heel ludiek vervoermiddel in stijl uitgekozen om met zijn gevolg naar Stolwijk te komen.

Na de aankomst rond 14.00 uur worden de Sint en zijn Pieten verwelkomd door de burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard waarna de Sint plaats zal nemen op het grote podium. Hier kunnen alle kinderen de Sint na afloop de hand schudden en hun kleur- knutselplaat aan de Sint geven. De kleur- knutselplaten worden dan tot de verjaardag van de Sint door de Pieten tentoongesteld in het Pietenhuis op de hoek Populierenlaan en de Goudseweg te Stolwijk.

Zorg dat je er zaterdag 21 november 2015 vanaf 13.45 uur bij bent op het Dorpsplein te Stolwijk.

Oh ja…. van Parkeerpiet moest ik nog even zeggen dat het Dorpsplein van Stolwijk zaterdag 21 november vanaf 11.00 uur autovrij gehouden moet worden i.v.m. de ontvangst. Deze middag zal het Dorpsplein tot ongeveer 17.00 uur afgesloten zijn voor al het doorgaand verkeer. Ook de media Piet laat weten dat er dit jaar weer een speciale Sinterklaaskrant met een kleur- knutselplaat is gemaakt welke is te verkrijgen op de basisscholen of bij de supermarkten in Stolwijk.