Za.21-11: 1001 Wintergasten op de Reeuwijkse Plassen

Staatsbosbeheer organiseert op zaterdag 21 november een speciale wandelexcursie rondom de Reeuwijkse Plassen. Het is niet meer nodig om voor de wildernis naar het “buiten” land te gaan. Op en rond de plassen verblijven duizenden wintergasten.

In de streek waar het land laag ligt, ons eigen “buiten” land, kun je een prachtige wilderniservaring opdoen. De jaarlijkse trek is weer begonnen een bijzonder natuurfenomeen. Tienduizenden wintergasten uit het noorden zijn gearriveerd en zoeken hier rust en voedsel. Anderen zijn nog op doortrek naar het verre zuiden. Een drukte van belang dat spectaculaire beelden oplevert.

De wandelexcursie duurt ongeveer 3 uur en gaat rondom de plassen Broekvelden en Vettenbroek. Tijdens deze wandeling zal de Groene Hart gids de deelnemers vertellen wat Staatsbosbeheer doet om de vele vogels het naar de zin te maken en het unieke Reeuwijkse landschap te behouden. De deelnemers kunnen genieten van de prachtige omgeving en het enorme aantallen vogels die hier speciaal naartoe komen om te overwinteren. Halverwege de wandeling, bij een warm vuurtje en op een unieke locatie met prachtig uitzicht op de polder, krijgen de deelnemers koffie of thee met een koekje.

De startplaats van deze activiteit is op de parkeerplaats van het Reeuwijkse Hout tegenover het Paviljoen, Reeuwijks houtwal 4, 2811 NW te Reeuwijk. De deelnemers verzamelen vanaf 9:45 uur en de groep vertrekt om 10 uur. De kosten zijn € 8,00 euro en € 3,00 voor kinderen tot 12 jaar. De deelnemers dienen zich aan te melden via www.groenehartcentrum.nl of via 06-23774925 (tijdens kantooruren). Vergeet uw verrekijker en wandelschoenen niet!