Za. 21-01: SP in Gouda de straat op voor het Nationaal ZorgFonds

De SP gaat op 21 januari de straat op voor het Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico. In Nederland moet je kunnen rekenen op de zorg die je nodig hebt. Zo simpel is het. Nu al hebben 242 000 mensen hun steun gegeven aan dit initiatief van de SP, waaronder Omroep Max, KBO Brabant, 50-plus, de Partij voor de Dieren, FNV Zorg en Welzijn en het Ouderen-netwerk van de PvdA.
Zaterdag 21 januari tussen 11:00 uur en 15:00 uur staat de SP op de hoek Blauwstraat – Turfmarkt in het centrum van Gouda. De SP wil dan zoveel mogelijk mensen vragen om het Nationaal ZorgFonds te steunen. Want als meer en meer mensen het plan steunen dan kan de politiek er niet meer omheen.
Waarom een Nationaal ZorgFonds
Er staat een boete van € 385,- op ziek zijn: het eigen risico. De zorg is veel te bureaucratisch. En aan de marketing van zorgverzekeraars en het jaarlijkse overstapcircus worden miljarden verspild. De kwaliteit gaat omlaag, de kosten omhoog. Dat moet anders. Wij zeggen: schaf de zorgverzekeraars af en zet één Nationaal ZorgFonds op. Zonder onnodige bureaucratie en geldverslindende concurrentie. En zonder eigen risico.