Za. 20-10: Vrouwen in de jazz

Bodegraven – In het kader van de geschiedenis van de eeuw presenteren Leo Dijkmans en Jo Kloprogge op 20 oktober in het Evertshuis in Bodegraven, net als vorig jaar bij de eerste versie van ‘de geschiedenis van de Jazz’, een geweldige jazz avond. Thema voor deze avond is: Vrouwen in de jazz.

We stellen de rol van de vrouw in de jazz vanavond centraal; vrouwen als zangeres, instrumentalist en componist. Vrouwen waren veel belangrijker in de jazz dan lang werd erkend. Pas de laatste jaren kwam aan het licht hoe vrouwen moesten vechten om een plekje te veroveren in een gesloten mannenwereld van musici, journalisten en producenten. We laten een aantal vrouwen zien en horen, die ondanks alle weerstanden toch het hoogste niveau in de jazz wisten te bereiken, van 1928 tot heden.

We laten speciaal geselecteerde filmfragmenten zien, afgewisseld met korte toelichtingen; Prachtige muziek en belichting van een boeiend maatschappelijk vraagstuk.

Advertisements

Livemuziek is er met de Bodegraafse Close-Harmony, Swing, en Jazzzangeressen ‘The First Ladies’. Zij worden begeleid door de Hollandse Gipsy Jazzband ‘Peu de Feue’. Na afloop is er in de foyer van het Evertshuis een After Party met de band Mainstream Jazz onder leiding van Ties Wagensveld.

Kaarten via het Evertshuis: www.evertshuis.nl

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

20-10-2018 09:00