Za. 20-10: Erasmuswandeling door het Goudse Gidsen Gilde

Gouda – Tijdens deze wandeling ter gelegenheid van Zotte Zaterdag (20 oktober) volgt u het spoor van Erasmus in Gouda. Het is verrassend hoeveel herinneringen hij ons tussen de 15e en de 21e eeuw heeft nagelaten. Een gids van het Goudse Gidsen Gilde, gekleed in middeleeuws kostuum, zal u op deze feestelijke dag ‘alles’ vertellen over de man en zijn gedachtegoed.

‘Erasmus, kind van Gouda’. Met deze liefdevolle naam wordt de grote humanist in onze stad wel aangeduid. En hij was ook werkelijk een kind van Gouda, want zijn ‘roots’ liggen hier. Helaas voor hem was hij een onwettig kind en dat heeft hem zijn hele succesvolle leven behoorlijk dwars gezeten.

In zijn kindertijd in Gouda leefde Erasmus onder de nuchtere Hollandse naam Geert Geerts. Later keerde hij het stadje van zijn jeugd definitief de rug toe en leidde een leven als internationaal gerespecteerde geleerde. Toen ook koos hij voor de ons allen bekende naam Desiderius Erasmus met als extra toevoeging Roterodamus (uit Rotterdam). Zou hij dat om een speciale reden hebben gedaan?

Advertisements

Datum: zaterdag 20 oktober 2018
Tijd: 14.00 tot ca. 15.30 uur
Beginpunt: voor het stadhuis op de Markt
Max. aantal deelnemers: 40
Kosten bij vooraanmelding via www.goudsegidsengilde.nl zijn 3,50 euro p.p.
Op de wandeldag zelf kunt u – indien plaats beschikbaar – bij de gids zelf betalen.
Het tarief bedraagt dan 4 euro per volwassene.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

20-10-2018 09:00