Za. 20-10: Sketchcrawl in en rond het Oude Stadhuys

Gouda – Op zaterdag 20 oktober leven de Middeleeuwen letterlijk op in het centrum van Gouda. Te midden van de ambachtslieden in historische kledij, voorstellingen, oude muziek en culturele en creatieve activiteiten heeft Sketchcrawl Gouda een plek gevonden om te tekenen. Als aanvullende activiteit zijn er ook werkbladen om te droedelen met Erasmus. We ontvangen je tussen 13.00 en 16.30 uur in het prachtige Oude Stadhuys op de Markt in Gouda.

Zotte Zaterdag is de naam van het jaarlijks terugkerende evenement, waar Sketchcrawl Gouda nu voor de vierde keer bij aansluit. Er is op 20 oktober bijzonder veel te doen: je vindt het uitgebreide programma op de site van Zotte Zaterdag: http://zottezaterdag.nl/zotte-zaterdag/

Je eigen tekenspullen

Als je komt tekenen dan werkt het gewoon als een normale sketchcrawl: je neemt je eigen tekenspullen mee en eventueel ook een krukje of klapstoeltje. Meld je bij aankomst even bij ons in het Oude Stadhuys. Dan heten we je welkom en leggen we je uit hoe het werkt. We hebben ook een programmaboekje voor je.

Programmaboekje als entreebewijs

Vervolgens ben je vrij om zelf je favoriete plekjes te kiezen om te tekenen of schetsen, binnen en buiten. Vrijwel alle activiteiten zijn gratis toegankelijk op vertoon van het programmaboekje, zoals die in de Sint-Janskerk. Neem wel je museumkaart mee, als je die hebt.

Droedelen met Erasmus

Omdat Zotte Zaterdag om Erasmus draait, hebben we als extra activiteit bij deze sketchcrawl dat je kunt droedelen met Erasmus. Hiervan zijn verschillende werkbladen waarmee je zelf aan de slag kunt.

Sketchcrawl is voor iedereen die van tekenen houdt: alle leeftijden, niveaus en technieken. Deelname is gratis. Je hoeft je niet aan te melden, er is plaats voor iedereen. We vinden het leuk als je ons evenement deelt met je vrienden.

Iedereen kan tekenen

In Gouda is dit de 27ste sketchcrawl die Loes en Monique organiseren. Omdat we van tekenen houden en ervan overtuigd zijn dat iedereen kan tekenen. Als je maar durft!

Hoe werkt het?

• Je neemt je eigen tekenspullen mee
• Deelname is gratis
• Je mag vrij komen en gaan tussen 13.00 en 16.30 uur
• Je wordt ontvangen en de weg gewezen door Loes en Monique van Sketchcrawl Gouda
• In het Oude Stadhuys is geen koffie, thee of lunch te krijgen, maar er zijn vele horecagelegenheden op en rond de Markt
• Aanmelden is niet nodig
• Voor de liefhebbers hebben we werkbladen Droedelen met Erasmus
• Er is verder geen programma, gewoon: tekenen!

Adres: het Oude Stadhuys, Markt, Gouda

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

20-10-2018 09:00