Za.20-06: Woonbeurs Gouda

Op 20 juni a.s. vindt midden in het historische stadshart van Gouda de Woonbeurs Gouda 2015 plaats. Op de beurs presenteren makelaars en ontwikkelaars gezamenlijk de laatste Goudse nieuwbouwprojecten. Want er wordt volop gebouwd in Gouda, en op tal van plaatsen verrijzen nieuwbouwwoningen die betaalbaar wonen mogelijk maken voor iedereen: gezinnen en singles, starters en senioren.

Gouda oefent als woonstad steeds meer aantrekkingskracht uit. Niet alleen vanwege haar sfeervolle historische binnenstad, maar ook omdat Gouda als regionaal centrum beschikt over alle eigentijdse faciliteiten. Bovendien is Gouda populair onder werknemers in de grote steden: steden als Rotterdam, Den Haag en Utrecht zijn via de A12 en A20 of vanaf het intercitystation in korte tijd bereikbaar. En in Gouda krijgen ze méér huis voor hun geld.

Landelijk wonen? Of in een beroemd Kaaspakhuis?
Op de Woonbeurs Gouda maakt de bezoeker kennis met Westergouwe: de nieuwe woonwijk aan de westkant waar alle soorten woningen worden gerealiseerd, van appartementen tot vrijstaande woningen. Speciale aandacht is er voor Gouwekade, en voor de ruime eengezinswoningen in Gouds Geluk 2. Maar er worden meer verrassende projecten gepresenteerd. Zoals Middenwillens en Land van Steyn, waar groen en water de ingrediënten zijn. Wie nieuw wil wonen binnen de bestaande bebouwing, kan een kijkje nemen bij het kleinschalige project De Trefkuil, dat knus is van opzet. In Gouda-Oost worden 24 compleet uitgeruste, energiezuinige woningen gerealiseerd (24 Karaat Gouda) en eind juni 2015 gaat ook de bouw van De Pelikaan van start: een markant appartementengebouw tussen het historische centrum en de Hollandse IJssel. Wie in het centrum zelf wil wonen, kan kiezen voor Het Buro/Vogelenzang ‒ fraai vormgegeven, ruime maisonnettewoningen ‒ of Koningshof; eengezinswoningen met tuin en parkeergelegenheid. En waar anders dan in Gouda kunt u wonen in een beroemd Kaaspakhuis?

Interesse? Kom kijken!
Verder kan de bezoeker zich op de Woonbeurs uitgebreid laten informeren over zijn financiële mogelijkheden en het afsluiten van een koopcontract. De Woonbeurs vindt plaats van 12.00 tot 16.00 uur in de Agnietenkapel (Nieuwe Markt 100, 2801 GR Gouda, entree gratis). Parkeren kan eenvoudig in de naastgelegen parkeergarage Nieuwe Markt. Wie met het openbaar vervoer komt, loopt er in 10 minuten heen vanaf het intercitystation. Meer informatie over het woningaanbod en de Woonbeurs Gouda is te vinden op www.woneningouda.nl.