Za.20-06: Kennismaking Zeekadetkorps

Stap op zaterdag 20 juni of 27 juni aan boord van opleidingsschip “Freyr” en maak kennis met het Zeekadetkorps Gouda.

Bij het Zeekadetkorps Gouda stappen jongens en meiden van 9 tot en met 17 jaar oud aan boord om plezier te hebben. Samen met een groep jongens en meisjes beleven ze avonturen op en rond het water, spelen uitdagende spellen, varen, gaan een aantal keer per jaar op kamp, zeilen en leren van alles over schepen.

Op zaterdag 20 juni wordt aan de IJsselkade het 60-jarig bestaan van het Zeekadetkorps Nederland gevierd. Naast een reünie voor een ieder die ooit lid is geweest, is er tussen 10.30 en 16.30 uur de mogelijkheid om een kijkje te nemen aan boord van één van de korpsschepen van het Zeekadetkorps Nederland. Tevens vinden er op en rond het water bij de IJsselkade allerlei spellen en demonstraties plaats van het Zeekadetkorps Nederland, maar ook van de Goudse Reddingsbrigade, Koninklijke Marine en het opleidingsschip van de Maritieme Academie.

Op zaterdag 27 juni is er tussen 13.00 en 16.30 uur de gelegenheid om een kijkje te nemen en mee te doen tijdens de open dag aan boord van het korpsschip “Freyr”. De Freyr zal gedurende de open dag op haar vaste ligplaats liggen, kruising Nijverheidsstraat en Nieuwe Gouwe Westzijde te Gouda. Jongens en meiden die deze dag vrijblijvend mee willen doen zijn van harte welkom.

Meer informatie is te vinden op www.zkkgouda.nl.