Za.19 en Zo.20-09: 2bike4alzheimer

De Willem-Alexander Baan in Zevenhuizen ontvangt 28 teams van 2bike4alzheimer

In het weekend van 19 en 20 september 2015 is de vierde editie van 2bike4alzheimer. De deelnemers starten in Haarlem en fietsen in 24 uur op tandems een route van 400 kilometer waarbij ze ook Zevenhuizen passeren. Dit jaar doen 28 teams mee. De deelnemers zijn zelf geen alzheimerpatiënt, maar sportievelingen die in actie komen om zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. De actie is een volledig vrijwilligersinitiatief, met ondersteuning van Alzheimer Nederland.

De tandems komen door Zevenhuizen
De start is op zaterdagochtend 19 september in Haarlem bij SV Olympia. Voormalig Olympisch schaatskampioene Yvonne van Gennip lost hier om 10.00 uur het startschot. De deelnemers leggen vervolgens in estafette een route van 400 km af en passeren onderweg een aantal stempelplaatsen. In Zevenhuizen is één van de stempelplaatsen. De teams maken hier gebruik van de faciliteiten van de Willem Alexander Baan, Nely Gambonplein 1, 2761 DA Zevenhuizen en worden hier gastvrij ontvangen. De deelnemers passeren deze stempelplaats ongeveer tussen 13.30 en 15.30 uur. Deze stempelplaats is geopend van 13.00 uur tot 16.00 uur en wordt bemand door vrijwilligers. Het is een prachtig gezicht om zoveel tandems te zien passeren! Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen en de teams aan te moedigen!

De deelnemers fietsen 24 uur in estafette een route van 400 km
De route gaat via stempelplaatsen in Zevenhuizen, Zevenbergen, ‘s Hertogenbosch, Nederasselt, Beekbergen, Zwolle, Nunspeet naar de finish in Amersfoort. Hier finishen alle teams op zondag 20 september rond het middaguur bij Wereldrestaurant Dara op de Grote Koppel waar we ze samen met Gea Broekema (directeur Alzheimer Nederland) feestelijk binnenhalen. Bij de finish is ook Charlotte Teunissen (Hoofd Biobank en Neurochemisch Laboratorium van het VUmc en hoofd Parelsnoer VUmc) aanwezig. Zij zal het onderzoek waarvoor we fietsen uit gaan voeren.
Op www.2bike4alzheimer.nl vindt u uitgebreide informatie over dit evenement en het onderzoek waarvoor we fietsen.