Za.19-03: Themawandeling Eramus

In verband met het Erasmusjaar organiseert het Goudse Gidsen Gilde op zaterdag 19 maart een speciale instapwandeling rond het thema ‘Erasmus en Gouda’. Tijdens deze bijzondere wandeling volgt u het spoor van Erasmus in deze stad. Het is verrassend hoeveel herinneringen hij ons tussen de 15e en de 21e eeuw heeft nagelaten.
“Erasmus, kind van Gouda”. Met deze liefdevolle naam wordt de grote humanist in onze stad wel aangeduid. En hij was ook werkelijk een kind van Gouda, want zijn ‘roots’ liggen hier. Helaas voor hem was hij een onwettig kind en dat heeft hem zijn hele succesvolle leven behoorlijk dwars gezeten.
In zijn kindertijd in Gouda leefde Erasmus onder de nuchtere Hollandse naam Geert Geerts. Later keerde hij het stadje van zijn jeugd definitief de rug toe en leidde een leven als internationaal gerespecteerde geleerde. Toen ook koos hij voor de ons allen bekende naam Desiderius Erasmus met als extra toevoeging Roterodamus (uit Rotterdam). Zou hij dat om een speciale reden hebben gedaan?
Datum: 19 maart 2016
Tijden: 14:00-15:30 uur
Vertrekpunt: voor de Waag (op de Markt)
Kosten: 3,50 pp bij voorinschrijving via www.goudsegidsengilde.nl
Op de dag zelf bij de VVV €4,-