Za.19-03: Open dag in het GHZ: bekijk en ervaar onze zorg

Op zaterdag 19 maart nodigt het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) bezoekers van harte uit om een kijkje achter de schermen van het ziekenhuis te nemen op locatie Gouda. De open dag is een leuke en laagdrempelige manier om kennis te maken met de specialismen, medewerkers en sfeer in het GHZ en van andere regionale zorgaanbieders. Belangstellenden kunnen tussen 12.00 uur en 16.00 uur zelf ervaren wat het GHZ te bieden heeft. De toegang is gratis.

Er is voor jong en oud van alles te zien en te beleven. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld leren bloedprikken, de röntgenkamer bekijken en diverse testjes doen. In de aanwezige stands geven medewerkers graag informatie over een afdeling of behandeling. Men kan zich inschrijven voor diverse rondleidingen, zien hoe je moet gipsen, leren reanimeren of de OK bezoeken. Ook de ambulance zal niet ontbreken. Tenslotte is er gelegenheid om vragen te stellen aan het bestuur over de zorg in het GHZ.

Kinderactiviteiten
Kinderen hoeven zich geen moment te vervelen. Ze kunnen zich laten schminken, verkleed als arts op de foto, kennismaken met Freek de giraffe, hun kapotte knuffel laten hechten of een bezoek brengen aan de poppendokter. Voor de jonge bezoekers van de open dag geldt dus: neem dus de liefste pop of knuffel mee!

Advertisements

Bereikbaarheid GHZ
Om bereikbaar te blijven voor (spoed)zorg, is het voor bezoekers van de open dag niet mogelijk om bij het ziekenhuis te parkeren. De open dag is het beste bereikbaar te voet, met de fiets of het openbaar vervoer. Bezoekers met de auto kunnen gratis parkeren bij het bedrijventerrein aan de Antwerpseweg en Gentseweg (o.a. bij Centric, Fundis en Marskramer). Deze parkeerplaatsen worden in de stad door gele evenementenborden aangegeven. Vanaf hier rijden shuttlebussen kosteloos heen en weer naar het GHZ.
Meer informatie over de open dag is te vinden op: www.ghz.nl/opendag.