Za. 19-01: Expo Francisca Kalmijn: De magie van water

WOERDEN – Francisca Kalmijn schildert al twaalf jaar met enige regelmaat een bosvijver in Zeist. Door zo vaak hetzelfde onderwerp vast te leggen is haar beeldtaal steeds abstracter geworden. Toch blijft de voorstelling herkenbaar als water, omdat ze essentie goed vangt. Haar doeken komen hier in het Groene Hart, dat net zo nat als groen is, goed tot z’n recht.

Het werk van Francisca Kalmijn (1960 Amersfoort; Hogeschool voor de Kunst Utrecht) kun je als lyrisch abstract beschouwen. Net als bij haar vorige expositie bij Galerie Van Slagmaat in Woerden, is in deze expositie ook impressionistisch werk van Francisca te zien. Verrukkelijke romantische schilderijen die de natuur als uitgangspunt hebben. Verder zijn in de galerie van haar hand kleine kunstwerken met uiteenlopende onderwerpen te koop voor een aantrekkelijke prijs.

De officiële opening van de expositie is op zaterdag 19 januari 2019 om 15.30 uur met medewerking van de Woerdense dichter Marco van der Bij, die zich laat inspireren door de schilderijen van Francisca. Beangstellenden zijn hierbij van harte welkom.

De expositie ‘De Magie van Water’ met schilderijen van Francisca Kalmijn is te zien van vrijdag 18 januari tot en met zaterdag 23 februari 2019 bij Galerie Van Slagmaat, Leidsestraatweg 36 in Woerden. De galerie is geopend op vrij- en zaterdag van 10-17 uur en op afspraak. Kijk voor meer informatie op www.galerievanslagmaat.nl

Mariëtte van Slagmaat organiseert sinds 2007 exposities van professionele Nederlandse kunstenaars in haar Galerie Van Slagmaat. Naast schilderijen, foto’s en beeldjes bestaat de collectie uit kunst- en designobjecten van Nederlandse vormgevers, voornamelijk sieraden en lederwaren, en uit dichtbundels en fotoboeken van lokale kunstenaars. De galerie is gevestigd in een gemeentelijk monument dat sinds 1871 in de familie is.

19-01-2019 09:00

Advertisements