Vrij. 18-01: Steven Brunswijk: Van slaaf tot meester

Vrijdag 18 januari treedt Steven Brunswijk (ook wel bekend als Braboneger) met de voorstelling ‘Van slaaf tot meester’ op in Theater Concordia in Haastrecht.

Slavernij maakt deel uit van de Nederlandse geschiedenis en komt helaas nog steeds voor in sommige delen van de wereld. Als je het hier over de slavernij hebt, ontstaat er altijd een krampachtige en serieuze sfeer. Terwijl het ondertussen 155 jaar geleden is! Maakt dat het minder erg? Nee, absoluut niet! Kun je er dan wel grappen over maken? Het zal eens tijd worden! Maar kan het ook? En dat is dus ook exact waar je tijdens de voorstelling Van slaaf tot meester samen met Steven achter komt.

Humor is voor Steven de beste manier om de slavernij bespreekbaar te maken. En het wordt tijd dat ook dit onderwerp bespreekbaar wordt gemaakt in het theater. Steven Brunswijk is ‘de Braboneger’, onder andere bekend van het tv-programma De Braboneger verkaast?! (AVROTROS) en op internet zichtbaar op Dumpert.nl, met meer dan 350.000 hits: www.braboneger.com. Recht voor zijn raap, eerlijk en bijzonder humoristisch, de Braboneger is dé nieuwe publiekstrekker.

Onlangs was Steven Brunswijk te zien als deelnemer in het televisieprogramma Expeditie Robinson.

“Het begon allemaal als een grap”, vertelde de in Tilburg wonende Brunswijk (28) aan diverse bladen, “maar als ik mijn telefoon nu aanzet, begint deze meteen te rammelen.” Samen met een vriend maakte Brunswijk verschillende filmpjes en plaatste deze op internet. Ze sloegen meteen in als een bom! In de stukjes geeft de Braboneger, op ietwat humoristische manier, zijn kijk op verschillende situaties met de nadruk op negers.

Steven Brunswijk begint op vrijdag 18 januari om 20.15 uur te spelen. Kaarten (à € 15,00) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

18-01-2019 09:00

Advertisements