Za.16-04: De lente in je Bol in het Bentwoud

In het speelbos in het Bentwoud kunnen kinderen op 16 april van 14.00 uur tot 16.00 uur lekker buiten aan de slag bij Staatsbosbeheer. Soepje brouwen van brandnetels, camouflage technieken gebruiken om je te verschuilen in het bos, over het water via boomstammen en een vlot, vogelnestjes maken net als een koolmees, op zoek naar dierensporen en als de zon schijnt maken we een zonnewijzer.

De gemeente Alphen aan den Rijn vindt het belangrijk dat kinderen lekker buiten in de natuur spelen. Daarom worden deze leuke activiteiten in samenwerking met Staatsbosbeheer georganiseerd voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Kinderen tot 8 jaar moeten onder begeleiding van een volwassene. De deelname is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk als je zeker wilt zijn van deelname. Aanmelden kan via groendoetgoed@alphenaandenrijn.nl. Meer info vindt u op www.heldenvandenatuur.nl

Het speelbos van het Bentwoud ligt in het westelijk deel van het Bentwoud, tussen de wijk Oosterheem in Zoetermeer en Benthuizen. Na aanmelding ontvangt u de exacte locatie van de activiteiten.

Advertisements