Ma.18-04: Voorlichtingsavond over hooggevoeligheid in Alphen aan den Rijn

Op maandag 18 april vindt een voorlichtingsavond over hooggevoeligheid plaats. De bijeenkomst wordt gehouden in restaurant De Vrienden, Uranusstraat 500 in Alphen aan den Rijn en begint om 19:30 uur. De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen en GGz Informatiepunt Holland Rijnland.

Als je hooggevoelig of hoogsensitief bent, voel je je vaak anders dan de meeste mensen. Van kinds af aan bestaan er veel gevoelens van onbegrip. Je wordt dan ook met hooggevoeligheid gebcoren. Regelmatig blijkt dat één van de ouders ook hooggevoelig is.

Hoogsensitieve mensen verwerken prikkels van buitenaf anders dan de meeste mensen. Opvallend is bijvoorbeeld dat deze mensen meer gevoelig zijn voor details en daardoor meer prikkels te verwerken hebben. Mensen met hooggevoeligheid kunnen erg sterk reageren op prikkels uit de omgeving. Dat kan een reactie op een hard geluid zijn, maar ook een fel licht of een sterke geur kan daarvoor zorgen. Naast de reguliere zintuiglijke waarneming, voelen hoogsensitieve personen emoties, sfeer en spanningen van andere personen bijzonder goed aan.

Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een (ervarings)deskundige hoe het is om hooggevoeligheid te zijn, hoe je dit kunt herkennen en vertelt hoe je hiermee om kunt gaan.

Meer informatie: bel 071 514 74 20 of kijk op www.ggz-informatiepunt.nl en www.rivierduinen.nl/agenda. Aanmelden is niet nodig.