Za. 14-4: Familievoorstelling in Concordia

Haastrecht – Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) presenteert op zaterdag 14 april in Theater Concordia een komische muziektheatervoorstelling voor de hele familie. Ga mee op een reis terug in de tijd naar Wenen en Parijs rond 1920. Waar schrijvers, dichters, componisten en musici in salons bij elkaar kwamen om te discussiëren, gedachtes te delen en te luisteren naar muziek.

Violist Noa Eyl verbindt op komische wijze musici en muziekstijlen met elkaar en doet vervlogen tijden herleven. De composities worden afgewisseld met improvisaties, veel interactie, sketches en eigen arrangementen.

Violisten als Georges Boulanger, Georges Enescu, Grigoras Dinicu, Fritz Kreisler en Stéphane Grappelli speelden in deze salons. Het waren niet alleen violisten, maar ook echte performers die hun publiek entertainden. De muziek die klonk, was bedoeld als achtergrondbehang, maar het niveau was vaak ongelooflijk hoog. Niet alleen de muziek, ook de musici waren indrukwekkende virtuozen. De gehele salon zat aandachtig te luisteren of te dansen.

Wie is Noa Eyl?

“Ik ben heel blij met mijn instrument van het NMF. Het heeft een prachtige klank en mijn passie voor de gypsy/jazz kan ik daar goed op uitleven. Sinds mijn vijfde speel ik viool. Mijn leerschool was bij Coosje Wijzenbeek en de Fancy Fiddlers. Tegenwoordig onderzoek ik meerdere disciplines, ook op kleinkunst gebied.” Noa Eyl speelt op een bijzondere viool van het NMF, dat een prachtige klank heeft. “Ik kan er mijn passie voor de gypsy/jazz kan ik goed op uitleven”, zegt hij daar zelf over.

Deze muziekvoorstelling voor de hele familie wordt georganiseerd door Theater Concordia in samenwerking met de Haastrechtse Kring. De voorstelling begint zaterdag 14 april om, let op, 19.30 uur. Kaarten (à 15 euro) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl en te koop in Grand Café Concordia.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl

14-04-2018 19:30