Za. 14-4: Concert Gouds Symfonie Orkest

Profiel foto Anke

Gouda – Het Gouds Symfonie Orkest geeft op 14 april om 15.30 uur haar voorjaarsconcert in De Veste, Ridder van Catsweg 300 in Gouda. Het bijzondere is dat een van de solisten, de fluitist Eugenio Termine, deze week is komen overvliegen uit ItaliĆ«.

Op het programma staat onder meer het concert voor twee fluiten en orkest van de Italiaanse componist Domenico Cimarosa. De ene solopartij wordt gespeeld door Eugenio Termine, de andere door de Goudse fluitiste Anke van der Bijl. Bijzonder is ook dat hier lerares en leerling naast elkaar staan: Anke is gespecialiseerd in de didactiek van het fluitspel en geeft overal in Europa cursussen aan fluitisten in opleiding; in Italiƫ was Eugenio een van haar studenten.

Ook verder is het programma Italiaans getint. Het wordt geopend met de Ouverture in Italiaanse stijl van Franz Schubert en de vierde symfonie (beter bekend als de Italiaanse) van Felix Mendelssohn Bartholdy. Het orkest staat onder de beproefde leiding van zijn vaste dirigent Aad van der Velde; ook het Gouds Jeugd Orkest onder leiding van Anke van der Bijl verzorgt een bijdrage.

De entree is 12 euro, voor jongeren 9 euro. Kaarten zijn telefonisch bestellen: 06-81 07 32 44. Info: www.gouds-symfonieorkest.nl.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl

14-04-2018 19:45