Gedeelde eerste prijs voor winnaars fotowedstrijd Volksuniversiteit

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Gouda – Twee deelnemers aan de fotowedstrijd van de volksuniversiteiten uit het Groene Hart ontvingen donderdagavond 5 april de publieksprijs. Ze ontvingen hun prijs uit handen van wethouder Thierry van Vugt tijdens een feestelijke jubileumavond in de aula van de Goudse Waarden aan de Calslaan. Eigenlijk was het de bedoeling dat 1 persoon de publieksprijs zou krijgen, maar Henk van Raalte uit Moordrecht en Karin Seegers uit Alphen aan den Rijn kregen beiden evenveel stemmen van het publiek. Samen delen ze nu de publieksprijs van 400 euro.

Het is een feestelijk jaar voor de drie volksuniversiteiten uit het Groene Hart. Alphen aan den Rijn en Woerden/Bodegraven bestaan beide 40 jaar en de Volksuniversiteit Gouda viert na de herstart in 2013 haar vijfjarig jubileum. Om de drie jubilea te vieren hebben de drie volksuniversiteiten een fotowedstrijd georganiseerd met als doel de kwaliteiten van de (oud)cursisten in het zonnetje te zetten.

Prijs vakjury

In totaal waren er ruim veertig inzendingen. Die werden achtereenvolgens geëxposeerd in de bibliotheek van Woerden, in theater Castellum in Alphen aan den Rijn en daarna in het Huis van de Stad in Gouda. Tijdens die exposities konden bezoekers stemmen op hun favoriete foto. Eerder al was in Woerden de eerste prijs van de vakjury uitgereikt aan Gerard de Jong, hij kreeg een cheque van 500 euro.

Advertisements

Jubilarissen Volksuniversiteit Gouda

In Gouda vond de uitreiking van de publieksprijs plaats tijdens de feestelijke jubileumviering van de Volksuniversiteit Gouda. Op deze avond zette de Goudse volksuniversiteit ook een aantal jubilarissen in het zonnetje. Zo werden vijftien docenten die de afgelopen vijf jaar onafgebroken les hebben gegeven geëerd en vier van de tien vrijwilligers die zich vijf jaar onafgebroken hebben ingezet voor de Volksuniversiteit Gouda.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

06-04-2018 15:58