Za.14-11: Waterlanders -een afwisselend concertprogramma van Switches

Het Goudse Vrouwenvocaal Switches o.l.v. Hans van Rutten zingt a-capella liederen over het thema “water” op zaterdagavond 14 november in de Grote Kerk van Haastrecht. Het Brabantse blaaskwintet Factor 5 zal instrumentale intermezzi verzorgen.
Switches bestaat uit negen ervaren zangeressen die een zeer gevarieerd repertoire aandurven. “Waterlanders” is dan ook een afwisselend programma, waar muziek uit de 17e eeuw klinkt naast eigentijdse composities en waar hoogromantische liederen te horen zijn naast gospelfunk. Factor 5 sluit hierbij aan met stukken van Sweelinck, Poulenc en de 20e eeuwse Hongaarse componist Agay.
O.l.v. Hans van Rutten streeft het koor ernaar muzikale precisie te combineren met grote expressie. Het waterthema leent zich hier uitstekend voor: van de kleine traan tot brede rivieren, van een verkwikkend maart-regentje tot en met een verwoestende tsunami –alles komt voorbij. De emotionaliteit van de muziek zal worden onderstreept met beelden. Het volledige programma staat op de website www.switchesgouda.wordpress.com.
Zaterdag 14 november, 20.00 uur, Hervormde Kerk, Kerkplein 9, Haastrecht. Kaarten à € 10,- (kinderen € 5,-) reserveren via de website of tel. 0182-534926.