Za. 14-03: Wiericketocht Bodegraven

Wandelvereniging WS78 verzorgt op zaterdag 14 maart een wandeltocht van 20 en 40 km vanuit Bodegraven. De wandelaars voor de 40 km starten om 9.00 uur vanuit Sporthal De Sporthoeve, Vromade 1, 2411 LG Bodegraven. De 20 km lopers kunnen tussen 9.00 en 10.00 uur starten. De route is volledig gemarkeerd en de wandelaars krijgen een gedetailleerde routebeschrijving mee. Ook zijn er onderweg verzorgingsposten, waar wandelaars soep, koffie en fruit krijgen aangeboden. Halverwege is er een horecarust, waar consumpties voor eigen rekening zijn.

Deelnemers kunnen zich vanaf 8.00 uur inschrijven voor €5,50, inclusief een soep-, koffie- en fruitbon. Leden van WS78 en KWBN organisaties krijgen korting.

De speciaal voor deze dag uitgezette route gaat over onverharde paden en verkeersarme wegen. Vanaf de start lopen we langs de Oude Rijn naar Fort Wiericke Schans. Daarna volgen we de Enkele Wiericke naar de soeppost. Vanaf hier gaan de 40 km-wandelaars over het Wierickepad naar Driebruggen. Via het Hollands-Utrecht Polderpad lopen we door het weidse land naar de horecarust in Papekop. Let op: in de horecarust mag je eigen boterham niet worden gegeten. Na de rust is er meer natuur, een jaagpad langs de Oude IJssel en zowel de Dubbele als Enkele Wiericke. Bij de koffiepost sluiten de wandelaars weer aan bij de 20 km-lopers. De laatste 10 km wandelen we door de prachtige Reeuwijkse Plassen. Na een laatste stuk natuur is er een kort stukje langs de N11 om weer bij de finish te komen.

Meer informatie over de wandelroute met enkele foto’s staat op:

WS78 – Wandeltochten in de winter

14-03-2020 09:00