Za.14-03: Kwartfinale Nederlands Turnteam in Waddinxveen

“beste  turnsters  van  Nederland  naar  Waddinxveen”
EK-kwalificatie wedstrijd Nederlands Turnteam
Zaterdag 14 en zondag 15  maart worden in sporthal De Dreef in Waddinxveen de ¼-finale Turnwedstrijden voor  dames turnen gehouden. Uit alle windstreken van Nederland komen de beste turnsters naar Waddinxveen om een plaats te verdienen voor de finale turnen. Aan deze wedstrijd, georganiseerd door de KNGU en de gastvereniging TOOS, doen bijna 430 turnster mee. Zij kunnen in hun wedstrijden laten zien wat ze in de afgelopen tijd hebben geleerd en de beste turnsters kunnen zich plaatsen voor de ½-finale van het Nederlands Kampioenschap Turnen. Per nivo gaan een aantal turnsters over naar de ½-finale van het N.K..

Tijdens de wedstrijd moeten de dames turnen op de vloer, balk, sprong en brug ongelijk. De dames komen uit in de niveaus van de 2e en 3e divisie.  De meeste trainen tussen de 5 / 10 uur per week maar sommige wel veel meer.

De wedstrijd op zaterdag is verdeeld in 5 wedstrijden. De 1e wedstrijd begint om 8.45 uur, de 2e wedstrijd begint om 10.30 uur, de 3e wedstrijd om 12.30 uur, de 4e wedstrijd om 15.00 uur en de 5e wedstrijd om 18.00 uur.
Op zondag zijn er ook 5 wedstrijden, deze hebben dezelfde begintijden als op zaterdag.

Advertisements

 

Vanuit TOOS doen zes meisjes mee:

Angelica Oudenaarden, Daphne Spruijtenburg, Sabrina Saddoug, Lotte Janssen, Dominique van Kesteren en Esmée de Jong van het Turnteam dames onder leiding van Rene Kleiweg. Deze zes turnsters hebben zich geplaatst voor TOOS en gaan proberen de ½-finale voor het N.K. te halen.

 

EK-kwalificatiewedstrijd

Ook is er op zaterdag nog een EK-kwalificatiewedstrijd voor het Nederlands dames turnteam. In een onderlinge wedstrijd moeten de dames uitmaken wie er naar het E.K. turnen in Montpellier mag. Er mogen vier Nederlandse turnsters worden afgevaardigd naar het EK van 12 – 19 april in Frankrijk. Deze wedstrijd begint om 12.30 uur.

 

Toeschouwers gezocht !!!

Bij deze wedstrijden is het natuurlijk hartstikke leuk voor de deelneemsters als er veel Waddinxveense toeschouwers komen om ze aan te moedigen. Zeker de TOOS-dames verdienen onze steun.

Bij de ingang van de sporthal De Dreef zijn toegangskaarten te koop. (volw. € 5,00 / kinderen € 3,00).