Za.13-06: Opening expositie Mini Moskee

Met de discussie over de mega moskee in Gouda nog vers in het geheugen, nodig ik je graag uit voor de solotentoonstelling van Setareh Maghsoudi.

De opening van de expositie Mini Moskee is op zaterdag 13 juni om 13 uur in de ruimte van Rolf aan de Lage Gouwe 248 te Gouda.

De mobiele moskee, gemaakt van gevouwen papier, is van een opvallende schoonheid. Ook de ervaring die het werk geeft door deze binnen te treden is heel bijzonder te noemen.

Advertisements

De ruimte van Rolf nodigt iedereen dan ook uit om zelf te ervaren hoe het is om een moskee binnen te treden. Of je de MoMo nu binnentreed om een van de vijf dagelijkse gebeden te doen – of gewoon om even tijd voor jezelf te nemen – een ervaring zal het zeker zijn.

Setareh Maghsoudi is geboren in Iran en getogen in Nederland. Zij is in 2014 afgestudeerd aan de Rietveld Academie. “Wat ik wil creëren in mijn project is een tijdelijke privéruimte in de openbare ruimte. Een sacrale ruimte voor het gebed met de Islamitische architectonische eigenschap¬pen als geometrie, lichtspel en geborgenheid. En omdat het een tijdelijke ruimte is, moet het een constructie hebben die flexibel, licht en vouwbaar is, die makkelijk opgezet en afgebouwd kan worden. Hiermee wordt een ruimte gecreëerd die geen inkijk biedt en een intieme, spirituele beleving van binnenuit heeft.”

Naast de MoMo is ook het project Handmades te zien. Een ruimtelijke constructie doormiddel van aluminium buizen met verbindingspunten van kneedbare plastic. Om het effect van ruimte nog beter te beleven, zal zij op zaterdag 13 en zondag 21 juni om 16 uur een workshop Handmades geven waarbij de deelnemers zelf een constructie bouwen om daarmee een nieuwe ruimte te ervaren.

Vanaf maandag 6 juni gaat zij de ruimte verder inrichten. Er zullen 2 Oasis doeken komen te hangen en zij zal een Seperation wand maken. Kortom ook deze kunstenaar zal de ruimte omtoveren.

De expositie Mini Moskee is open in de weekenden van 13/14 en 20/21 juni van 13 tot 18 uur.

mini moskee