Za. 13-04: Folkavond met Sam Kelly in De Kroon

Folksinger Sam Kelly is na zijn eerdere succesvolle optreden terug in Cultuurhuys De Kroon, nu met zijn begeleidingsband The Three Lost Boys! Naast Sam Kelly (gitaar) komen ook Jamie Francis op banjo, Richie Buckley op trekzak en Ciaran Allgar op viool mee. Het vrolijke avondje folk is op zaterdag 13 april en begint om kwart over acht.

Sam Kelly is het wonderkind van de Britse folk. In 2012 werd er in de UK en ver daar buiten voor het eerst kennis met hem gemaakt. Als 18-jarige stond hij in de finale van de Britain’s Got Talent. Dit was toch niet helemaal zijn soort muziek. Geïnspireerd door zijn opa koos hij voor de, misschien minder commerciële, Schots/Keltische folkmuziek waar zijn hart lag. Hij speelde overal, in kleine pubs, maar ook op grote festivals, won inmiddels vele awards en verzamelde een aantal goede muzikanten om zich heen in de Lost Boys.

Hun laatste album Pretty Peggy werd meteen bedolven onder superlatieven. Met een bedwelmende mix van jeugdige uitbundigheid en instrumentale virtuositeit, blazen zij de Engelse traditionele muziek nieuw leven in. Perfecte vocale harmonie, zwevende melodieën en opzwepende ritmes. Kortom een heerlijke folkavond voor de liefhebbers. De toegangsprijs is 16 euro, inclusief (pauze)drankje en ticket fee.

13-04-2019 09:00