Za.12-07: Openstelling Landgoed de Peerdegaerdt in Strijen

Zaterdag 12 juli opent Landgoed de Peerdegaerdt in Strijen haar poorten voor publiek tijdens de Open Dag. Bezoekers van de Open Dag kunnen de sfeer komen proeven en genieten van alles wat op dit landgoed te beleven is. Waaronder de opening van de shii-take-kwekerij. Met Eetbare paddenstoelen wil De Peerdegaerdt inzetten op lokale voedselvoorziening.

De Peerdegaerdt lanceert ‘Adopteer een Peer’ tijdens haar Open Dag op zaterdag 12 juli. Via dit ludieke adoptieplan kunnen deelnemers een deel van de onbespoten fruitoogst van oude rassen reserveren voor eigen pluk en consumptie.
Deelnemen aan het adoptieplan is mogelijk op de Open Dag, waar voor jong en oud tussen 11.00 en 17.00 voldoende te beleven is. Tijdens verschillende workshops maken bezoekers kennis met paardencoaching, grondwerk met paarden, het kweken van eetbare paddenstoelen en het maken van insectenhotels. Kinderen kunnen onder meer terecht voor ponyritjes, het borstelen en verzorgen van pony’s en het uitpluizen van uilenballen.