Za. 11-05: 11 mei opening Oude Dorpen kanoroute in Reeuwijk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag 11 mei opent de wethouder van recreatie en toerisme van Bodegraven-Reeuwijk mevrouw Van Nieuwenhuizen de vernieuwde Oude Dorpen kanoroute. Zij verricht de officiële opening om 10.30 uur aan de Koningin Wilhelminastraat in Reeuwijk-Brug. Zij doet dit samen met de leden van kanovereniging De Goudse Peddel.

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft de twintig jaar oude Oude Dorpen- kanoroute samen met vrijwilligers van kanovereniging De Goudse Peddel vernieuwd en uitgebreid. De route is nu helemaal bewegwijzerd met nieuwe routeborden en er zijn nieuwe steigers aangelegd om kano’s makkelijk over te kunnen dragen.

Kanoërs kunnen de route starten vanaf de Koningin Wilhelminastraat in Reeuwijk-Brug en vanaf de parkeerplaats Reeuwijkse Hout. Bij deze startplaatsen staan route-informatiepanelen. De route voert door de oude Reeuwijkse dorpen en polderlandschappen. Er is een Boerderijenroute van zeven kilometer en een wat langere Landschapsroute van elf kilometer. Liefhebbers kunnen de routes ook combineren. De routefolders zijn verkrijgbaar bij de gemeentes, VVV’s en watersportbedrijven in de regio.

Advertisements

11-05-2019 09:00