Za. 10-3: Kamerkoor Cantare zingt de Johannes Passion

Gouda – Christelijk Vocaal Ensemble Cantare onder leiding van Leo Rijkaart brengt op 10 maart om 20.00 uur de Johannes Passion van J.S. Bach in de Goudse Sint Jan.

J.S. Bach schreef de Johannes Passion in 1724 in ongeveer drie maanden tijd. Op 7 april van dat jaar, Goede Vrijdag, werd de Johannes Passion voor het eerst uitgevoerd in de Thomaskirche in Leipzig. Een jaar later verving hij het openingskoor door een ingetogen koraalbewerking, waarschijnlijk omdat er kritiek op de (te uitbundige) muziek was gekomen. Bach bleef wijzigingen aan de Johannes Passion aanbrengen, zodat er tegenwoordig vier verschillende versies bestaan. Zoals we van Bach gewend zijn zit het stuk vol met muzikale symboliek. Het is een uitdaging om die te ontdekken.

Kaarten kosten in de voorverkoop 25 euro en zijn verkrijgbaar bij boekhandel Smit, in de winkel van de Sint Jan en bij de koorleden. Via de site van het koor www.cantare.nl zijn de kaarten eveneens tegen voorverkoopprijs te bestellen. Op de avond van de uitvoering aan de kerk kosten de kaarten 27,50 euro.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl

Advertisements